Shaky Maracas

www

AB Soundsystem
Rijk geschakeerde effectpedaalopstellingen, tribale drums, overstuurde casios, maar ook contactmicrofoons op 'Wie is het?'. AB Soundsystem probeert telkens op een andere manier te bedenken hoe het zou klinken als je een snoer in de wereld zou steken en dat kon uitversterken.

Casper and his Box of Rain
"Casper and his box of rain" is Casper Steenhuizen, geboren in '84. Wat begon als een eenmalige grap werd een verlangen. Hij zing liedjes recht uit zijn ziel. "Casper and his box of rain" is een 'singer-lied-improvisator". Met drie akkoorden, een crappy gitaar, een prachtige stem en een fontein van woorden weet hij het publiek telkenmaal te imponeren.

Misfit Mascottes
Misfit Mascottes is de klassieke spin-off-band. Zanger Casper en instrumentalist Arno van Lost Bear maken samen muziek, en omdat er al een grote band is, kan dat allemaal lekker klein. Ze maakten in 2010 een album (Isle of...) en in 2016 weer één (King MiMa II). Hoe het klinkt? Een beetje tussen Sparklehorse, John Frusciante en Syd Barret. Dit is wat anderen zeggen: "het klinkt vertrouwd", "opbouw groots, uitvoering klein", "freaky, lo-fi, onsamenhangend".

Boze Adelaar
Het gonst in de scene. Maar fuck de scene, die heb je niet meer nodig. Hier is Boze Adelaar, alias Kwadelaar. Hij komt harder dan 130 tijdens daluren. In je oog en op je herpesmuil. Negentig kilo schoon aan de haak en lekkerder dan Werther's Originals. Hij kent je moeder beter dan haar therapeut (die overigens een affaire met haar heeft) en heeft het groene boekje op het toilet staan. Voor de duidelijkheid: om z'n bepukkelde reet mee af te vegen. Hij komt uit Rotterdam om je de verdrietige kutles lezen, dus beter neem je je huiswerk mee.

Papa Arno en de Labieltjes
Het meest onsamenhangende gezin in muziekland hing in 2015 iets te vaak samen. Dat leidde in dat jaar tot maar liefst drie platen (Snippets 1-8, Songs 1-6,en SATAN). Verder is het zonde om teveel woorden aan deze band vuil te maken. Het is buitengewoon vervelende muziek, het ettert maar door, er valt geen melodie of ander in het oor springend element te ontdekken. Gewoon uitzitten dus, deze rit.

Wooden Horse Toy vs. Môgô
Wooden Horse Toy vs. Môgô combineert de indie rock van Wooden Horse Toy met de experimentele electronica van Môgô, om improvisaties te creeëren die zowel melodieus zijn als dissonant en vervreemdend. Gitaren, effecten, synths, beats en galmende vocalen worden in de mix gegooid. Denk aan een jamsessie tussen Animal Collective, Pavement en Neu!

Lost Bear Akoestisch
Lost Bear, indierockers sinds 2008. In september brachten ze een dubbel-LP uit. 30 nummers, 75 minuten. Gegarandeerd pareltjes, gegarandeerd zwijnen. Als ze niet zo'n chaos creëerden met hun 369 zijprojecten, zou het wat met ze kunnen worden. Dit zei de pers over 'Inside The Dragon':